Het Energiehuis

Noordendijk 148, Dordrecht

4.2/ 5

Toffe culturele hospot in een oude energiecentrale Lees verder

Het Energiehuis is één van de mooiste herbestemmingsprojecten van Dordrecht. Een oude elektriciteitscentrale is omgetoverd tot een toffe culturele hotspot! De sfeer en uitstraling is geweldig. De machinekamers en ketelruimtes van de enorme centrale zijn nu poppodia, theaterzalen en muziekzalen geworden.

De voormalige elektriciteitscentrale telt maar liefst drie vlakke vloer theater- en concertzalen en drie popzalen, elf goed ingerichte oefenruimtes voor bands, 30 dansstudio’s, ateliers en lesruimtes. Een prachtige lichtstraat verbindt beide ingangen en geven het pand een unieke uitstraling.

Geopend van vroeg tot ’s avonds laat is dit een plek waar je je verbeelding en creativiteit kunt prikkelen en vieren. 

Bibelot, ToBe cultuurcentrum en Kunstmin organiseren en programmeren in de Energiecentrale festivals, nationale en internationale voorstellingen en concerten, evenementen en dansfeesten. Van pop tot klassiek, van kunst en design tot stand-up comedy, van toneel, moderne dans tot cabaret.

Als start- of eindpunt van je bezoek biedt Grandcafé Khotinsky je een fijne uitgaansgelegenheid met een open en gastvrij karakter. Het is een heerlijke ontmoetingsplek om voor of na een voorstelling of een concert af te spreken. Khotinsky is geopend voor lunch, diner en borrel.

Brandstof is het café van Bibelot. Je kunt er wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert of voorstelling in het Energiehuis. Ook programmeert Bibelot er regelmatig concerten en dansfeesten.

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.