Stadsboerderij Weizigt

Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht

Leer alles over de dieren en help met voederen Lees verder

Een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt is een bijzondere ervaring. Je ziet er niet alleen de leukste dieren, de gebouwen zitten boordevol duurzame installaties en toepassingen.

De dieren op de Stadsboerderij zijn heel leuk, maar ook bijzonder. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de knuffelweides kunnen de kinderen de dieren van dichtbij bekijken en knuffelen. Om 16.00 uur is het voedertijd voor de dieren in de stal. Onder begeleiding van de dierverzorgers, mogen de kinderen helpen de dieren te voeren.

De stadsboerderij maakt onderdeel uit van het Duurzaamheidscentrum Weizigt. Koetshuis Weizigt is het hart van Duurzaamheidscentrum Weizigt. In dit rijksmonument uit 1886 vind je een prachtige paardenstal en de koetsruimte. Verder vind je er ook het aquarama (leer alles over water), een bijenkas, een schitterende tuin en de klimaatkas. Daar kun je bijvoorbeeld van dichtbij zien hoe groenten en fruit groeien. Ten slotte maakt een bezoek aan de schitterende speeltuin achter Stadsboerderij Weizigt je dagje uit compleet!

Elke dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.