Experience klassiek met Yossif Ivanov en Ruben Plazier

Met betoverende sonates voor viool en piano Lees verder

Op 19 mei om 16:00 uur wordt de Kunstkerk in Dordrecht omgetoverd tot een podium van muzikale meesterwerken met het bijzondere concert "Experience klassiek met Yossif Ivanov en Ruben Plazier".

Het voorprogramma begint om 15:15 uur, waarbij twee getalenteerde studenten van Codarts, Damiën Heemskerk en Nina Broeva, het podium zullen betreden om hun vaardigheden te laten zien.

Het is een unieke kans, want deze concerten zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Zo populair zijn ze geworden dat het nu belangrijk is om te reserveren om verzekerd te zijn van een plaats.

Zeer getalenteerd

Ruben Plazier is een getalenteerde pianist van eigen bodem, die de wereldtop naar Dordrecht brengt. Hij zal worden vergezeld door niemand minder dan Yossif Ivanov, een violist die zich snel heeft gepositioneerd als een van de boeiendste musici van zijn generatie.

Yossif Ivanov's indrukwekkende carrière wordt gekenmerkt door prestigieuze prijzen en samenwerkingen met gerenommeerde dirigenten en orkesten over de hele wereld. Op slechts 16-jarige leeftijd ontving hij de Eerste Prijs van het ‘Concours Musical International de Montréal’ in Canada, gevolgd door de Tweede Prijs en de Publieksprijs op de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende reeks debuutconcerten gegeven op alle belangrijke Europese podia en heeft hij samengewerkt met gerenommeerde dirigenten als Neëme Järvi, Marin Alsop, Jaap van Zweden en Yannick Nézet-Séguin.

Met zijn 'Lady Tennant' Stradivarius uit 1699, gul in bruikleen gegeven door de Stradivari Society uit Chicago, betreedt hij het podium met een uniek instrument dat zijn muziek nog meer tot leven brengt.

Betoverende sonates

Op het programma staan de betoverende 2e en 3e sonates van Edvard Grieg voor viool en piano, uitgevoerd door deze meesterlijke musici. Mis deze kans niet om te genieten van een middag vol prachtige muziek in de sfeervolle omgeving van de Kunstkerk.

Reserveer nu een plaats en laat je betoveren door de magie van klassieke muziek, gebracht door twee virtuoze musici.

Wanneer?
19 mei 2024 van 15.15 tot 17.15 uur

Kunstkerk - Museumstraat 65