Ontdek Dordrecht: de leukste stadswandelingen van Dordt

Frisse en interactieve tours door Dordrecht - met een gids zie je meer! Lees verder

Ontdek Dordrecht biedt frisse en interactieve tours door Dordrecht . Samen met de enthousiaste en deskundige gidsen beleef je Dordrecht. Je ontdekt het rijke verleden én het bruisende leven van de oudste stad van Holland.

Vanaf mei tot oktober zijn er van woensdag tot en met zondag instaptours. Een tour kost €7,50 en is gratis voor houders van de Dordtpas. De rondleidingen worden gegeven door professionele en enthousiaste gidsen. Eddy, Jeroen, Lisette en Remy weten veel te vertellen over de geschiedenis van Dordrecht, maar zijn ook goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de stad. De tours zijn niet stoffig of saai - maar dynamisch en interactief. Met een gids zie je méér, ook in je eigen stad.

De rondleidingen beginnen bij Hallo Dordrecht aan de Taankade(op de hoek bij de Nieuwbrug). Er zijn tours op:

woensdag om 13:00 uur (Verborgen Parels)

De tour Verborgen parels laat schitterende highlights en verrassende hidden gems in de historische binnenstad van Dordrecht zien.

vrijdag om 16:00 uur (Wijn & Bier)

De tour Wijn & Bier vertelt de alcoholische geschiedenis van Dordrecht. Van de wijnhandel, tot stadsbrouwerijen en legendarische uitgaansplekken. Om dorst van te krijgen

zaterdag om 14:00 uur (Verborgen Parels)

De tour Verborgen parels laat schitterende highlights en verrassende hidden gems in de historische binnenstad van Dordrecht zien.

zondag om 12:00 uur (afwisselend Hofjes & Tuinen en Water & Havens)

De tour Hofjes & Tuinen gaat langs de mooiste historische hofjes, parken en tuinen. Geschiedenis en stadsgroen: een unieke manier om de stad te ontdekken

De tour Water & Havens laat de geschiedenis van het eiland van Dordrecht zien: van het stapelrecht, tot de Sint Elisabethsvloed en de watersnoodramp.

Kijk voor alle informatie en een actuele agenda van de rondleidingen op onze website https://www.ontdekdordrecht.com/

Een privétour op maat voor bedrijven, families of scholen? Wij kunnen er een mooie dag van maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  • Cultureel, Groepen
  • https://www.ontdekdordrecht.com/