Oscar winnaar: Everything Everywhere All at Once

Cinema The Movies

De grote winnaar van de Oscars 2023 !!! Maar lliefst 7 gouden beeldjes won dit hoogst originele en knotsgekke SciFi-actiekomediedrama rond het nu zo populaire gegeven van "the multiverse". Het werd de Beste Film, det regieduo de Daniels won Beste Regie e… Lees verder

De grote winnaar van de Oscars 2023 !!!

Maar lliefst 7 gouden beeldjes won dit hoogst originele en knotsgekke SciFi-actiekomediedrama rond het nu zo populaire gegeven van "the multiverse". Het werd de Beste Film, det regieduo de Daniels won Beste Regie en voor het eerst kreeg een actrice van Aziatische afkomst de trofee voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Evelyn (Michelle Yeoh) runt samen met haar sullige man Waymond (Key Hun Quan) een tweederangs wasserette. Haar zorgvragende vader is net ingetrokken. En met de rebellerende dochter Joy botert het niet. Daarbovenop is er een onderzoek van de belastingdienst naar hun allesbehalve ordentelijke administratie. Evelyns brein en zenuwstelsel maken overuren.
Maar op het moment dat het allemaal te veel lijkt te worden, verscheurt haar universum. De openbaring komt dat er naast haar leven nog leven mogelijk is in heel andere universums. Daarin wordt ze juist "uitverkoren" om de groeiende kwade invloeden van Jubo Tubaki te stoppen; een opdracht voor een superheld. En ook andere levens blijken geleefd te kunnen worden, zoals die van een internationaal bekende filmster, een kungfu-meester en een chef-kok.

De film zit vol bizarre plotwendingen en verwijzingen naar andere films en filmmakers. De film krijgt een tweede uitbreng, waarbij nog enkele scènes zijn toegevoegd.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht