Downton Abbey: A New Era

Cinema The Movies

Opnieuw amusante en serieuze verwikkelingen op het inmiddels overbekende landgoed. We zijn beland in 1929. De familie Crawley (boven) en hun huishouding (beneden) zijn in rep en roer. Ten eerste omdat een Hollywood filmcrew Downton heeft gekozen als opnam… Lees verder

Opnieuw amusante en serieuze verwikkelingen op het inmiddels overbekende landgoed. We zijn beland in 1929.
De familie Crawley (boven) en hun huishouding (beneden) zijn in rep en roer. Ten eerste omdat een Hollywood filmcrew Downton heeft gekozen als opnamelocatie. Filmsterren en een flirtende regisseur ontregelen de normale gang van zaken. En de overgang van zwijgende naar geluidsfilm onderstreept de opkomst van moderne tijden. Ten tweede omdat de familie een vakantietrip gaat maken naar de Franse Rivièra, waar Mater Familias Countess Violet (Maggie Smith) een grote villa blijkt te hebben geërfd. Daar schuilt iets achter wat ze haar familie niet eerder heeft verteld.

Het is de makers (schrijver Julian Fellowes en regisseur Simon Curtis) gelukt de gehele originele cast te behouden. Dat komt het ensemblespel zeker ten goede. De prachtige locaties en interieurs maken het, samen met de uitbundige kostumering, weer een heerlijke film om naar te kijken.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht

Alle data