Mon Crime

Cinema The Movies

Première De Franse sterregisseur François Ozon verrast met een misdaadkomedie, die nostalgie verbindt aan de actuele strijd tegn sekseongelijkheid. Parijs, jaren '30. Madeleine en Pauline zijn twee jonge vrouwen die aan het gebin staan van hun carrières… Lees verder

Première

De Franse sterregisseur François Ozon verrast met een misdaadkomedie, die nostalgie verbindt aan de actuele strijd tegn sekseongelijkheid.

Parijs, jaren '30. Madeleine en Pauline zijn twee jonge vrouwen die aan het gebin staan van hun carrières. Ze wonen samen, nog in armoedige omstandigheden. Madeleine (Nadia Tereszkiewicz) is actrice. Maar haar startende loopbaan loopt direct vast wanneer ze beschuldigd wordt van moord op een beroemde filmproducent. Pauline (Rebecca Marder)  is advocate en verdedigt haar in de rechtszaal. Ze weet te overtuigen dat het noodweer was tegen een dreigende verkrachting. Dat maakt Madeleine tot een heldin. Maar is dat wel de ware versie van de gebeurtenissen?

De #MeToo thema's worden lekker theatraal verpakt in verrassende verhaalwendingen en een prachtige, nostalgische aankleding. Ozon regisseert een fijne vrouwelijke cast, inclusief Isabelle Huppert, en dat is zeker een pluspunt.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht

Alle data