Oscarzondag: Women Talking

Cinema The Movies

Winnaar Oscar Beste Bewerkte Scenario In de streng religieuze gemeenschap van de Mennonieten hebben vrouwen geen positie. Scholing wordt hen onthouden. Ze worden niet zelden lgekleineerd en misbruikt door hun vaders, broers en buurrmannen. Zogenaamd omda… Lees verder

Winnaar Oscar Beste Bewerkte Scenario

In de streng religieuze gemeenschap van de Mennonieten hebben vrouwen geen positie. Scholing wordt hen onthouden. Ze worden niet zelden lgekleineerd en misbruikt door hun vaders, broers en buurrmannen. Zogenaamd omdat Satan in hen gedreven is. Maar op een gegeven moment wordt een groep van hen toch opgepakt. Een aantal vrouwen is zo voor even verlost van hunagressors. Ze komen voor een keuze te staan: getuigen van hun wandaden en zo het gewld van binnenuit stoppen of vluchten - de commune verlaten - en zo het risico lopen om  geëxcommuniceerd te raken en een toekomstige opname in de hemel te verspelen. De vrouwen gaan in beraad, maar de tijd tikt snel.

Regisseur Sarah Polley baseerde deze variant van een #MeToo drama losjes op een boek. Ze bracht een mooi vrouwelijke sterrencast bijeen voor dit aangrijpende filmverhaal.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht