Tár

Cinema The Movies

5 Sterren !!! In Tár is er een indrukwekkende hoofdrol van Cate Blanchett. Ze speelt Lydia Tár, de dominante en grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten haar op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresenta… Lees verder

5 Sterren !!!

In Tár is er een indrukwekkende hoofdrol van Cate Blanchett. Ze speelt Lydia Tár, de dominante en grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten haar op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Onder invloed van oude affaires, nieuwe verliefdheden en mensen die (mogelijk) nog oude rekeningen te vereffenen hebben.

Een lovend ontvangen filmdrama, dat je ook onderdompelt in de wereld achter de schermen van de klassieke muziek. Regisseur Todd Field maakte een meesterwerk en Blanchett verdient absoluut de Oscar (de Golden Globe en BAFTA kreeg ze al).

NB: Vanwege de lengte van de film is er een korte pauze.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht