Aftersun

Cinema The Movies

Sophie koestert de herinnering aan een vakantie met haar vader. Als 11-jarige, ontluikende tiener (Frankie Corio)  bracht ze een week door met haar vander Calum (Paul Mescal) in een Turkse badplaats. Ze heeft de video-opnames nog:  zwemmen, poolen, zonneb… Lees verder

Sophie koestert de herinnering aan een vakantie met haar vader. Als 11-jarige, ontluikende tiener (Frankie Corio)  bracht ze een week door met haar vander Calum (Paul Mescal) in een Turkse badplaats. Ze heeft de video-opnames nog:  zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl de beginnende puber haar eerste bgevoelens van verliefdhei ervaart,, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Hoe groot hun verbondenheid ook voelt, ze hebben ieder voor zich iets uit te vinden.

Met haar speelfilmdebuut vestigt de Schotse regisseuse Charlotte Wells haar naam als groot talent. Even ingehouden als meeslepend weet ze een vader-dochterrelatie te portretteren vol mysterie en mededogen, waarin Sophie de donkere kant van haar liefdevolle vader probeert te begrijpen. Paul Mescal verdiende met zijn vertolking een Oscarnomintie.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht