The Whale

Cinema The Movies

Oscar Beste Mannelijke Hoofdrol !! Charlie (Brendan Fraser) heeft zich teruggetrokken in zijn eigen huis. Vanwege zijn enorme overgewicht kan hij nauwelijk nog van zijn bank afkomen. Zijn lessen schrijfvaardigheid geeft hij online (met de webcam uit), de… Lees verder

Oscar Beste Mannelijke Hoofdrol !!

Charlie (Brendan Fraser) heeft zich teruggetrokken in zijn eigen huis. Vanwege zijn enorme overgewicht kan hij nauwelijk nog van zijn bank afkomen. Zijn lessen schrijfvaardigheid geeft hij online (met de webcam uit), de pizzakoerier moet de dozen buiten bij de deur zetten. Alleen vriendin Liz mag nog voor hem zorgen.. Zijn leven is uit de rails gelopen. Schuldgevoel en machteloosheid beheersen zijn gemoedstoestandt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien. En hoe hij poogt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

Brendan Fraser speelt virtuoos, hetgeen hem de Oscar opleverde. Hij laat ons voelen hoeveel menselijkheid er toch nog over blijft, ook al heb je je leven vergooid en ben je je lijf aan het vernietigen. Op fesivals (o.a. IFFR) scoort de film hoog in de publiekspolls.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht

Alle data