The Banshees Of Inisherin

Cinema The Movies

Oscarfavoriet met 5 sterren In dit filmdrama volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westku… Lees verder

Oscarfavoriet met 5 sterren

In dit filmdrama volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. En op de achtergrond klinkt de Ierse burgeroorlog. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Regisseur en scenarist Martin McDonagh weet eenvoud tot kunst te verheffen. Het sobere plattelandsleven in de jaren 1920, het simpele dramatische gegeven en "het gewone" in acteren en cinematografie bouwen op tot een pakkend filmdrama. Net als met zijn vorige succesfilm Three Billboards Outside Ebbing, Missouri oogst hij weer meerdere Oscarnominaties. O.a. voor beide hoofdrolspelers.

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht