Dordt Verbeeldt: een unieke kijk op het Dordrecht van nu

Unieke expositie met werk van 36 Dordtse kunstenaars Lees verder

Vanaf dit weekend kun je bij SBK Dordrecht genieten van een uniek expositie: Dordt Verbeeldt. Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je het gevoel van onze stad verbeelden? Deze vraag stelde SBK aan 36 Dordtse kunstenaars. Het resultaat is een serie kunstwerken die een unieke kijk bieden op het Dordrecht van nu, van verf tot klei en van video tot fotografie.

Alle kunstenaars hebben op een eigen manier verbeeld wat Dordrecht bijzonder maakt. Om te vieren dat onze stad al meer dan 800 jaar bestaat.

Van 19 september tot 21 november kan iedereen de 36 kunstwerken vrij toegankelijk bekijken in SBK en het Magazijn. SBK zit in het Magazijn op Voorstraat 180 en is open van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

‍Stem op jouw favoriete kunstwerk!

Iedereen heeft een ander beeld van wat Dordrecht bijzonder maakt. Het SBK is benieuwd welk werk jou het meeste raakt. Kom langs bij de expositie en breng een stem uit het werk wat volgens jou de publiekprijs moet winnen.

Veiling

Maar dat is nog niet alles. De kunstwerken zijn ook te koop. Van 19 september tot 21 november kun je online en in SBK bieden op de werken middels een gesloten veiling. Iedereen die geboden heeft, krijgt een uitnodiging om aanwezig te zijn op de afsluitende veilingevenement.

Voorstraat 180, 3311ES Dordrecht